Najvýraznejšie medziročné zvýšenie počtu zamestnancov sa podľa neho
zaznamenalo v 3. štvrťroku 2024 vo výrobe, spracovaní a konzervovaní
mäsa a mäsových výrobkov (o 19,8 %). Výraznejšie sa počet zamestnancov
zvýšil v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (o 10 %) a
vo výrobe hotových krmív (o 8,4 %).
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo
vo výrobe pekárskych, vrátane cukrárskych, okrem trvanlivých výrobkov
(o 4,8 %), v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko
nápojov (o 4,4 %), vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 4,2 %),
v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 1,4 %), vo výrobe mlynských
výrobkov (o 1,3 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 1,1
%), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 0,7 %) a vo výrobe
cestovín (o 0,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 3. štvrťroku 2024 nastalo
vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov, kde sa počet zamestnancov
medziročne znížil o 12 %. Výraznejšie zníženie počtu zamestnancov sa
zaznamenalo vo výrobe hroznového vína (o 8,3 %), vo výrobe a
konzervovaní hydiny (o 7,7 %) a vo výrobe rastlinných a živočíšnych
olejov a tukov (o 6,6 %). Priemerný počet zamestnancov sa znížil aj vo
výrobe piva a sladu (o 1,5 %) a vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek
(o 1 %).